لیست اختراعات اسماعيل ميرزائي قلعه
طرح حاضر از دو جمع كننده خورشيدي به مساحت 5 متر مربع، شاسي، واحد كنترل خورشيدي، مخزن، آب گرم كن، 2 عدد مبدل حرارتي، يونيت هيتر و واحد كنترل دما تشكيل شده است. عملكرد مجموعه بدين ترتيب است كه جمع كننده ها جلوي آفتاب و با زاويه عرض جغرافيايي محل و رو به جنوب قرار مي گيرند. با توجه به صفحه جاذب اين مجموعه، دماي آن بالا رفته و سبب افزايش دماي مخلوط آب و ضد يخ داخل لوله هاي آن مي گردد. پمپ واحد كنترلي خورشيدي، بر اساس دماي آب داخل جمع كننده، و دماي آب داخل مخزن و تصميم به پمپاژ آب در داخل جمع كننده مي نمايد. آب گرم شده توسط جمع كننده توسط يك پمپ در يك كويل حرارتي به چرخش در آمده و گرماي آن به آب داخل مخزن منتقل مي شود. و دماي آب داخل مخزن بالا مي رود. در اين حالت اگر دماي آب داخل مخزن از حد مطلوب از قبل تعيين شده، پايين تر باشد، منبع مكمل روشن خواهد شد و دماي آن را به حد مطلوب مي رساند. و اگر از دماي مورد نظر بالاتر باشد منبع مكمل روشن نخواهد شد. در اين حالت اگر نياز به گرمايش سالن باشد، پمپ و فن يونيت هيتر به صورت خودكار روشن خواهند شد و با عبور آب گرم از داخل لوله هاي يونيت هيتر، هواي سالن توسط پنكه يونيت هيتر از روي لوله هاي آب گرم عبور كرده و گرم مي شود و در داخل سالن به گردش در خواهد آمد. و اين كار به صورت مداوم و خودكار انجام خواهد شد. با اين روش بخشي از انرژي لازم جهت گرمايش سالن به كمك انرژي پاك، دايمي و ارزان خورشيد تامين خواهد شد.
هدف از طرح حاضر توسعه سامانه كنترلي منطبق بر منطق فازي جهت پايش شرايط محيطي سالن مرغداري است. جهت امكان اجرا و امكان سنجي كاربرد طرح در سالن هاي به ابعاد واقعي و موجود، ابتدا طرح در يك مرغداري مدل به مساحت 12 متر مربع و ظرفيت 120 جوجه اجرا شد. به منظور تعيين دما در بخش هاي مختلف سالن و بيرون از 3 حسگر دماي LM35 و يك حسگر AD590 استفاده شد. همچنين جهت تعيين رطوبت سالن و بيرون از دو حسگر HIH4000 استفاده شد. يكي از پارامتر هاي مهم در سالن هاي مرغداري تدارك هواي تميز و تهويه مناسب براي جوجه هاست. چرا كه در اثر تنفس و فضولات جوجه ها گاز هاي آمونياك و دي اكسيد كربن توليد مي شود. در اين طرح جهت تعيين لحظه اي گاز CO2 از حسگر MG811 و جهت تعيين گاز NH3 از حسگر MQ137 استفاده شد. داده هاي اين حسگر ها توسط ميكروكنترلر مركزي دريافت شده و جهت تحليل و انجام عكس العمل مناسب توسط عملگر ها از طريق پورت سريال RS232 به كامپيوتر مركزي فرستاده مي شوند. در كامپيوتر يك واسط گرافيكي جهت نمايش و تصميم گيري در نرم افزار Lab VIWEطراحي و تدوين شد. در اين طرح جهت كنترل دقيق تر، كاهش مصرف انرژي در عملگر ها و نيز كاهش مصرف انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب به جاي منطق دو دويي( On/Off)، از منطق فازي بهره گرفته شد. جهت كنترل شرايط از سه كنترلر بهره گرفته شد. قوانين فازي اين كنترلر ها به كمك شخص خبره تعيين و در نرم افزار تدوين شدند. پس از نصب كليه عملگر ها ( مه پاش، يونيت هيتر، فن تهويه و كولر) و حسگر ها، سامانه راه اندازي شد. پس از تست در شرايط جوي مختلف، مشخص شد كه سامانه به راحتي مي تواند شرايط مطلوب و مورد نياز جوجه را در هر شرايط جوي و با كاهش ميزان عملكرد عملگر ها در حداقل زمان تامين كند. با به كار گيري اين سامانه در محيط هاي بسته دامي، كشاورزي و صنعتي با دقت بالا شرايط مطلوب تامين خواهد شد. از مزاياي اين سامانه كاهش ميزان عملكرد عملگرها، كاهش ميزان انرژي مصرفي جهت تامين شرايط مطلوب و البته ايجاد شرايط محيطي بسيار نزديك به شرايط مطلوب مي باشد.
بيني الكترونيكي دستگاهي مي باشد كه شامل تعدادي سنسورهاي الكتروشيميايي مي باشد كه نسبت به تركيبات فرار و بو دار حساس مي باشد. هر كدام از مواد غذايي كه بشر استفاده مي كند داراي رايحه و بوي مخصوص به خود مي باشد كه مي توان از آن به عنوان معياري براي تشخيص تقلبي بودن مواد غذايي استفاده نمود. بيني انسان در افراد مختلف داراي حساسيت هاي متفاوت مي باشد و همچنين حساسيت آن متاثراز وضعيت صحت و سلامتي فرد مي باشد ، براي فائق آمدن بر اين شرايط و مشكلات مي توان از بيني الكترونيكي به عنوان جايگزيني براي بيني انسان در تشخيص رايحه ها و بوهاي متفاوت استفاده نمود. از ساير مزيت هاي بيني الكترونيكي نسبت به بيني انسان مي توان به گزينش پذيري و حساسيت بالاي آن ، پتانسيل اطلاعاتي بالاي سنسورها، مقايسه نمونه ها با يكديگر و با استاندارد مرجع مي باشد. دستگاه همچنين داراي يك سيستم تشخيص الگو(به طور معمول شبكه عصبي) مي باشد كه به نوعي مغز دستگاه مي باشد.
روش هاي تشخيص فساد مواد غذايي عمدتا مخرب، پر هزينه، پيچيده و يا زمان برند. ايجاد روش ساده، ارزان و غير مخرب براي آناليز مخلوط پيچيده گازهاي مرتبط با زمان ماندگاري مواد غذايي كه قادر به تضمين ايمني و كيفيت باشد از راه كارهاي غلبه بر اين چالش است. سامانه مورد نظر از دو بخش سخت¬افزاري و نرم¬افزاري تشكيل ميشود. بخش سخت ¬افزاري خود شامل: سامانه تحصيل داده(f) ، حسگرها و محفظه حسگرها(e) ، محفظه نمونه¬گيري(b) ، شيرهاي الكتريكي(c)، پمپ¬هوا(d) و فيلترهوا (a) است. در سامانه بويايي براي كنترل تازگي روغن براساس تزريق بوي روغن از محفظه نمونه به درون محفظه حاوي سنسورها است. رسانايي سنسورهاي TGS2602 و MQ136 با گذر زمان به طور چشمگيري زياد مي شود كه بيانگر افزايش غلظت گازهاي حاصل از بوي فساد روغن و يا رها شدن گازهاي جديد است. تغييرات رسانايي سنسورها، توسط مدار الكترونيكي اندازه گيري مي شود و با استفاده از تراشه دريافت داده (ميكروكنترلر) و برنامه نويسي نرم افزاري درزبان لب ويوو، افزايش رسانايي به صورت تابعي از زمان، ضبط و به صورت منحني روي صفحه رايانه به نمايش در آمده و بر اساس نوع روغن (سالم، در آستانه فساد و فاسد) يكي از 3 چراغ سبز، زرد و قرمز را روشن مي كند و يا در فايل اكسل براي پردازش بعدي ذخيره مي شود. پردازش بو، عامل ضروري براي شناسايي طيف وسيعي از گاز توسط بيني الكترونيكي است. بنابراين داده هاي حاصل از قرار گرفتن TGS2602 و MQ136 در معرض بوي تعداد زيادي روغن در روزهاي متفاوت نگهداري برودتي، بعد از استخراج پارامتر، براي آموزش مدل هاي تشخيصي مثل شبكه عصبي مصنوعي به كار مي روند. از نرم افزار متلب براي استخراج پارامترها، پيش پردازش، همگون سازي و پردازش داده ها استفاده مي شود. هدف از اين آموزش ايجاد قابليت تشخيص جهت طبقه بندي روغن از نظر تازگي است. بيني الكترونيكي در زمينههاي صنايع غذائي و آشاميدني، داروئي، تشخيص بيماري در پزشكي، نظامي- امنيتي به عنوان پدافند غير عامل، پايش محيطي، كنترل بيوفرايند كاربرد دارد.
موارد یافت شده: 5